BTW vrijstelling voor zakelijke EU klanten 

 

Europeesche zakelijke klanten kunnen bij ons vrijgesteld van BTW inkopen doen onder de volgende voorwaarden:

1. Je hebt een geldig BTW-nummer.
2. De 1e bestelling wordt geleverd op het registratieadres van het BTW-nummer. 

 

Let op! Wij zullen bij nieuwe klanten altijd, alvorens uitlevering, de bedrijfsgegevens, BTW-nummer en het afleveradres controleren. Wanneer je afwijkende gegevens opgeeft dan zullen we hierover contact opnemen om dit te wijzigen. Houd er rekening mee dat je bestelling hierdoor mogelijk vertraging kan oplopen! 

Check hier je BTW registratie

 

Hoe werkt het?

Wanneer je bij het afleveradres je bedrijfsnaam en het BTW-nummer invoert dan wordt de BTW automatisch ingehouden in de winkelwagen.

Let op! Vul het BTW-nummer inclusief de landcode in en gebruik HOOFDLETTERS en GEEN PUNTEN of SPATIES (Bijvoorbeeld: BE0123456789).

 

Waarom de 1e bestelling alleen leveren op het BTW registratieadres?

Als leverancier zijn wij verantwoordelijk voor de ingehouden BTW. Door bij de 1e bestelling te leveren op het registratieadres van het BTW-nummer kunnen wij verifiëren dat diegene die besteld ook daadwerkelijk de houder van het opgegeven BTW-nummer is.

 

Heb je al een zakelijke account en de BTW wordt niet ingehouden?

Waarschijnlijk heb je in het verleden eerder een BTW-nummer ingevoerd bij het afleveradres wat niet conform het juiste format is (BE0123456789), dus zonder landcode en/of punten en spaties. Om dit te corrigeren dien je in te loggen op je account en het BTW-nummer bij het afleveradres onder "Mijn Adressen" te updaten.