Candy Apple

 

Candy Apple, ook wel bekend als snoepappel, suikerappel, snoep appels, liefdesappels, pomme d’amour zijn hele appels op een stokje die zijn bedekt met een laagje harde toffee of suiker. Deze traktatie is vooral bekend in Noord Amerika en wordt gegeten op feestdadagen zoals Halloween en Guy Fawkes Night, omdat deze festivals vallen in het nasl...

 

Candy Apple, ook wel bekend als snoepappel, suikerappel, snoep appels, liefdesappels, pomme d’amour zijn hele appels op een stokje die zijn bedekt met een laagje harde toffee of suiker. Deze traktatie is vooral bekend in Noord Amerika en wordt gegeten op feestdadagen zoals Halloween en Guy Fawkes Night, omdat deze festivals vallen in het nasleep van de jaarlijkse appeloogst. Hoewel candy appels en karamel appels veel op elkaar lijken, worden ze toch met verschillende processen gemaakt.

 

William W. Kolb, een snoepgoedmaker uit Newark, produceerde in 1908 zijn eerste portie gekonfijte appels. Tijdens het experimenteren in zijn snoepwinkel met rode kaneelgarnering voor de kersthandel, dompelde hij enkele appels onder in het mengsel en presenteerde ze zo in zijn etalage. Hij verkocht de hele eerste partij voor slechts 5 cent elk en later zouden dat er jaarlijks duizenden worden. Volgens het Newark News uit 1948 werd het marktgebied kort daarnop snel uitgebreid met circussen en snoepwinkels door het hele land.

 

Candy appels worden gemaakt door een appel te bedekken met een laag suiker die door verhitting uithardt. De mate van uitharding is afhankelijk van het soort suiker dat wordt gebruikt. De suikerlaag is veelal gemaakt van suiker (wit of Bruin), maïs siroop, water, kaneel en rode kleur kleurstoffen. Let op! Vochtig weer kan er voor zorgen dat de suikers niet goed uitharden.

Meer

Candy Apple Er zijn 2 producten.

Toont 1 - 2 uit 2 items
Toont 1 - 2 uit 2 items