Aardappel Twister

 

Een aardappel twister, ook wel bekend als de potato tornado chips, aardappel tornado, aardappel spiraal of spirello is een gefrituurde en als een spiraal gedraaide aardappel op een stokje en heeft in Nederland bekendheid gekregen door de introductie in de diverse grote Nederlandse pretparken. Het is dan ook geen verrassing dat kinderen dol zi...

 

Een aardappel twister, ook wel bekend als de potato tornado chips, aardappel tornado, aardappel spiraal of spirello is een gefrituurde en als een spiraal gedraaide aardappel op een stokje en heeft in Nederland bekendheid gekregen door de introductie in de diverse grote Nederlandse pretparken. Het is dan ook geen verrassing dat kinderen dol zijn op deze traktatie! Mede hierdoor is deze aardappelsnack een enorm commercieel succes geworden en kom je ze tegenwoordig overal tegen op foodtruck festivals, evenementen, markten, braderieën, cafetaria, sportkantines en ze staan zelf op de kaart in diverse restaurants. Maar het is daarnaast ook een heerlijke en veelzijdige lekkernij voor kinderfeestjes, barbecue, borrel of gewoon als snack om met het hele gezin van te genieten.


Aardappel twister zelf maken

Het werkt echt heel eenvoudig, iedereen kan een aardappel twister zelf maken! Je neemt een schone, ongeschilde en vastkokende aardappel en snijdt de twister met de spiraalsnijder zoals staat beschreven in onze meegeleverde Nederlandse handleiding met duidelijke stap-voor-stap afbeeldingen. Bak vervolgens de gehele spiraal aardappel op een stokje ca. 3 minuten in de frituur op ca. 180 graden. Nu alleen nog onze één van onze heerlijke kruidenmixen erover strooien en smullen maar!

 
Tip! Laat de gefrituurde aardappel twister eerst goed uitdruipen. Strooi vervolgens de kruiden boven een opvangbak over de spiraal chips. Op deze manier vang je de teveel gestrooide kruiden weer op en kun je deze hergebruiken.

 

Aardappel twister snijder kopen

Je wil een aardappel twister snijder kopen dus dan is het van belang dat je weet wat de verschillen zijn en welke twister snijder dus het beste aansluit op jouw wensen. Ga je hem thuis gebruiken of ga je de snijder kopen voor professioneel gebruik? Is hij bestemd voor dagelijks gebruik of slechts een paar keer per maand? Hoeveel aardappel twisters denk je zelf te moeten maken in welk tijdsbestek?

 

Spiraalsnijder test

Wij hebben een test gedaan met nagenoeg iedere spiraalsnijder die beschikbaar is op de markt voor het specifieke doeleind om zelf spirelli’s te maken. Uit deze test hebben wij een selectie gemaakt van de beste en meest geschikte spiraalsnijders waarbij we hebben gekeken naar functionaliteit, kwaliteit en natuurlijk de prijs. Zo kun je er zeker van zijn dat je bij ons altijd het beste twister spiraal snijder voor de beste prijs koopt.

 

Groentesnijder

Er worden veel groente spiraalsnijders aangeboden waarbij wordt gezegd dat ze ook geschikt zijn om aardappelslingers te snijden maar in werkelijkheid is een groentesnijder veelal niet geschikt omdat het vaak niet mogelijk is om de aardappel op een stokje te snijden. Je moet de aardappel namelijk eerst op een metalen spies doen, dan snijden en pas daarna op de bamboe prikker schuiven. Je kunt je voorstellen dat dit veel te omslachtig is als je meerdere aardappel slingers moet snijden.

 

Handsnijder

Dan zijn er ook nog de handsnijders wat echt pruldingen zijn. Het is al een heel gedoe om hier één enkele potato tornado mee te snijden dus bedenk jezelf hoeveel gedoe het is om een paar hongerige kinderen tevreden te houden. Daarnaast word de aardappel véél te dik gesneden waardoor je een dik en papperig eindresultaat overhoudt wat niets met twister chips te maken heeft.

 

Aardappel twister kruiden

Omdat er voor de spiraal chips geen kruiden op de markt zijn hebben wij hebben speciaal kruiden laten ontwikkelen om het maximale smaakgenot uit jouw zelfgemaakte tornado chips te halen. Je kunt deze aardappel twister kruiden dan ook nergens anders kopen!

 

Compleet assortiment

Bij Funky-Kitchen.nl koop je alles wat je nodig hebt om zelf een heerlijke aardappel tornado’s te maken met ons complete assortiment van diverse aardappel twister snijders, alle lengtes van de extra dikke én hittebestendige bamboeprikkers, alle toebehoren en natuurlijk onze heerlijke kruidenmixen zoals Sweet paprika, Salt & Vinegar, Smokey BBQ en Garlic ‘n Onion.

 

Wij verkopen aan consumenten en professionele zakelijke afnemers in Nederland en België en zijn dan ook niet voor niets dé aardappel spiraal specialist!

Meer

Aardappel Twister Er zijn 47 producten.

Toont 1 - 47 uit 47 items
Toont 1 - 47 uit 47 items